På vår Släktträff i Rämmen i augusti hade vi förmånen att få lyssna till Rämmenbon William Dickson som på sitt personliga och medryckande sätt berättade om bygden och dess författare och andra kulturpersonligheter. Tyvärr fick han ju stark konkurrens om uppmärksamheten genom det spektakulära oväder som rasade utanför fönstren under hans presentation, men jag tror ändå att det mesta gick fram.

Om William själv fick vi däremot inte veta särskilt mycket. En del om hans yrkesverksamhet finns att läsa i en artikel i Svenska kalkföreningens tidskrift nr 18 2010: http://www.kalkforeningen.se/pfds/rannilar182010.pdf (Skrolla till sista sidan. Notera också att fotot som pryder artikeln var taget av Lisbeth Abrahamsson, som också svarade för förplägnaden under släktträffen)

William är dessutom ordförande i den anrika Dicksonska släktföreningen med högsäte i Göteborg: http://www.swedickson.nu/index.html .

(OBS Ingen av adresserna verkar “klickbar” direkt i den här bloggen. Skriv av eller kopiera adressen och klistra in i sökrutan på din web-läsare).

God Fortsättning till Er alla.