I går gjorde administratören/projektledaren JanMyhrvold nedanstående inlägg på Det Skogsfinska DNA-projektets hemsida:

Jan Myhrvold

den 24 juli 15:20

For noen få dager siden fikk vi bekreftet enda et finsk slektsnavn via Y-DNA mot Finland: Honkainen!

Fra før hadde vi to tester på mannslinjeetterkommere etter Lång-Kristoffer (Kristoffer Jönsson Honkainen ca. 1595-1663). Testresultatene fra ei linje etter Erik Kristoffersson Honkainen (ca. 1625) i Djuprämmen og ei linje etter Mickel Kristoffersson i Järpliden (ca. 1620) hadde allerede gitt oss dokumentasjon nok, men resultatene fra en mann i Finland med etternavn Honkanen satte prikken over i-en!

Vi kan takke Torgny Låås for at han har testet seg! Torgny har 36 av 37 markører til felles med hr. Honkanen.

Et litt lengre innlegg om dette blir snart publisert på facebooksidene til Skogfinsk Genealogi.

Det har alltså dykt upp en Honkainen/Honkanen-släkt i Finland, som vi delar en gammelfarfar med! Vi, dvs jag och mina söner och sonsöner samt alla fader Bertils bröders söner, sonsöner och sonsonsöner och denne finske man och hans ev söner och sonsöner, har alltså ärvt samma Y-kromosom från en gemensam “gammelfarfar” i Finland minst ca 13 generationer tillbaka!

Häftigt, eller hur!