Hej!

Det här var riktigt kul att få nya släktkontakter. Har inte hunnit fördjupa mig i din forskning, men jag ser att du har lagt ner mycket och gediget arbete! Själv är jag inte på din nivå, men jobbar på i omgångar. Och jag får väl också erkänna att jag gärna tar hjälp av andra forskare som lagt ut sitt arbete på nätet, men jag försöker kolla av fakta i efterhand. Försökte bifoga några bilder från en släktträff 2010 och ett reportage som handlar om Glittne på den tiden farmor och farfar Agnes och Otto Jansson ägde fastigheten, men lyckades inte pga fel filtyp så de kommer via e-post. Agnes och Otto var tidigare jordbrukare vid Holmsjön, Rämmen där också min far föddes tillsammans med syskonen Svea, Sven, Knut och Ingrid. 1929 flyttade familjen till Nordmark och Bergsgården (Gårn) där de var arrendatorer fram till 1953 då de köpte Glittne. Fars övriga syskon Karl Erik, Karin, Sten, John och Kerstin föddes i Nordmark. Nu finns endast syskonen Karin, Sten och Kerstin kvar i livet. Själv är jag född i Stockholm och vi bodde i Gamla stan där min far var vedhandlare och drev vedaffär i början av 50-talet, men vi flyttade till Glittne 1955 där jag växte upp tillsammans med farbröder, kusiner och andra som också hyrde lägenhet där. Om vi träffas kan jag ge en bättre beskrivning av Glittne, men trots att det var riktigt kallt inomhus på vintern och saknade moderniteter som toalett, rinnande vatten inne var det en härlig tid med farmor och farfar helt nära. Nu är det dags att avsluta denna “uppsats”, men jag hoppas vi får tid att träffas någon gång framöver. Jag är nyfiken på INFO från Vansbro dit min farmor Agnes mor, Kristina Persdotter Lås och far,Jonas Jansson Waller flyttade 1925. Enligt vad det sagt mig längtade Kristina under tiden i Vansbro tillbaks till Rämmen. Vi åkte ibland till Vansbro för att hälsa på min fars mostrar och morbröder. Bland annat besökte vi Ida Waller/Frick som var gift med korvhandlare Sven Frick och hade korvkiosk mitt emot järnvägsstationen. Det var lyckan att komma dit till “storstan”!

Ha det så gôtt/ Thomas