Jag berättade tidigare i höstas om besöket tillsammans med nyfunna släktingarna Thomas Jansson och Jan Kruse vid f.d. finnmarksbyn Lövåsen (f.d. får vi väl säga eftersom det nu inte finns annat än granskog på de tidigare åkrarna och beteshagarna) och Fagerbergsgruvan.
Vad jag inte tror att jag nämnde är, att just när vi kommit fram till grunden till huset där Per Persson Lås bodde när Lås/Låås-namnet kom till så ringde telefonen. Det var Stig Lundström från Filipstads Släktforskargrupp som frågade om jag kunde komma till Filipstad och hålla samma föredrag som han hörde mig hålla i Rämmen förra hösten (2012). Jag tyckte det var ett märkligt sammanträffande att få det samtalet just då och där!
Jag sade OK och vi har nu kommit överens om den 27 mars i år. Föredraget finns nu listat i Värmlandsrötters kalendarium för 2014 bland deras alla andra släktforskaraktiviteter.

Det ska bli spännande tycker jag och även om det nu blir 4:e gången jag håller ungefär samma föredrag, så ska det nog bli en del nytt, bl.a. har det ju hänt mycket på DNA-fronten, som jag tror kan vara av intresse.

Se alla Värmlandsrötters aktiviteter under “Kalender” på länken:

http://www.varmlandsrotter.se/index.htm

Vill också passa på att önska alla bloggläsare God Fortsättning på 2014!