Ser att bland alla sommarens olika evenemang finns speciellt ett av alldeles särskilt intresse för alla Låås-släktingar: Lördagen den 19 juli firas nämligen Hästjärnvägens dag i Älvsjöhyttan och bland aktiviteterna finns invigningen av Lövåsleden med guidad vandring.
http://www.visitvarmland.se/sv/evenemang/hastjarnvagens-dag-i-alvsjohyttan-19011

Som namnet anger passerar leden den gamla, nu helt utdöda bosättningen, Lövåsen, där stamfadern Lås Per Persson bodde när han fick namnet Lås. Se artikeln ” Ett släktnamn blir till; Låås-släkten och Lövåsen” under fliken “Släktberättelser” på denna hemsida för hela historien.

Kom med på vandringen i härlig bergslagsnatur och se platsen för Låås-släktens geografiska ursprung. Grundstenarna finns fortfarande kvar liksom säkert mycket annat intressant längs leden!